Vitaliteitscoaching

In een steeds sneller veranderende maatschappij wordt er van de mens steeds meer verwacht. Er wordt verwacht dat je continu mee verandert. Dit is voor verreweg de meeste mensen niet gemakkelijk waardoor zij een (enorme) druk voelen. Om hier zo goed mogelijk mee om te kunnen gaan is Vitaliteit heel belangrijk. Of je nu werkgever, werknemer, zzp-er, student of op een andere manier betrokken bent in deze maatschappij, Vitaliteit is voor iedereen noodzakelijk. Hoe Vitaal ben jij? Hoe Vitaal is jouw organisatie?

Wat betekent Vitaliteit?

Onder vitaliteit verstaan we levenskracht. Een overvloed aan energie hebben op de gebieden van geestelijke, mentale en emotionele vlakken. Vitaliteit is werken aan het geheel en niet aan een onderdeel. Vitaliteit is het geheel van bouwstenen zoals Voeding, Bewegen, Ontspanning, Thuissituatie, Werksituatie, Financieel, Emotioneel / Geestelijk welzijn en jouw Toekomstvisie (doelen). De Wereldgezondheidsorganisatie geeft aan dat ruim 75% van alle welvaartsziekten wordt veroorzaakt door levensstijl. Vitaliteit is dus niet alleen je lichamelijke gezondheid.

Het niet goed en niet lekker in je vel zitten kan verschillende - of een combinatie van oorzaken hebben. Denk hierbij aan lichamelijke oorzaken, het niet tevreden zijn met je werk, je ongelukkig voelen in je relatie, geen tijd hebben voor ontspanning. Als je eenmaal in een dergelijke situatie bent beland is de kans groot dat het een opeenstapeling wordt van allerlei klachten op diverse vlakken. Het is heel goed mogelijk dat je bijvoorbeeld door een verslechterende thuissituatie, lichamelijke klachten gaat krijgen waardoor je ook op het werk minder presteert. Het is daarom goed om zo snel mogelijk er iets aan te doen.

Wat kan ik u bieden?

Door vele opleidingen in de gezondheidszorg: in onder andere voeding, Universitaire psychologische opleidingen in zowel Amerika als in Leiden en het blijven ontwikkelen op alle gebieden (momenteel Universitair Master Levenslooppsychologie) ben ik, Simone Engel zeer breed geschoold. Daarbuiten heb ik al jarenlang eigen praktijken op het gebied van Gezondheid als Natuurgeneeskundig Therapeut Praktijk Simahealth en Coaching (oa Relatietherapie en Coaching) Praktijkengel. Hierdoor ben ik in staat u op vele gebieden te begeleiden en te coachen. Als vitaliteitscoach kijk ik naar de gehele persoon en begeleid ik mensen naar een optimale balans tussen een gezonde geest en een vitaal lichaam. Wanneer één van de twee in onbalans raakt voel je je niet meer vitaal. Gevoelens als futloosheid, depressiviteit, neerslachtigheid of moeheid kunnen dan opspelen. Vitale mensen staan positief, gelukkig en energiek in het leven en hebben zin om dingen te ondernemen.

Voor wie is Vitaliteit Coaching bedoeld?

Vitaliteit Coaching is voor zowel individuen als voor bedrijven, organisaties en instellingen. Als u lichamelijke, geestelijke, mentale en/of op emotionele vlakken klachten heeft dan kan ik u hierbij ondersteunen, begeleiden en coachen. Deze klachten kunnen betrekking hebben op het gebied van:

  • tekort aan goede voeding en voedingsstoffen
  • niet genoeg bewegen
  • niet genoeg ontspanning
  • geen gezonde thuissituatie, (bijvoorbeeld relatieproblemen)
  • geen gezonde werksituatie
  • geen gezonde financiële situatie
  • geen goed emotioneel / geestelijk welzijn
  • geen toekomstvisie (doelen) goed voor ogen hebben

mbog 736tllogo batc footerOnze praktijk is aangesloten bij de beroepsverenigingen MBOG en BATC.